Το περιοδικό «Αστήρ της Ανατολής» (ΑτΑ) αποτελεί το επίσημο όργανο της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδας (ΕΕΕ) και βρίσκεται υπό την ευθύνη της Γενικής της Συνόδου.

Ο ΑτΑ έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: είναι το παλαιότερο έντυπο που εκδίδεται στην Ελλάδα. Η έκδοσή του ξεκίνησε το 1858 από τον Αιδ. Μιχαήλ Καλοποθάκη, ιδρυτή της Πρώτης Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών. Από τότε εκδίδεται συνεχώς, με εξαίρεση την περίοδο των πολέμων – Βαλκανικών και Παγκοσμίων- και την αρχή της δικτατορίας το 1967.

Ο ΑτΑ αποτελεί το επίσημο όργανο της ΕΕΕ,  ωστόσο δεν είναι ένα ενδοεκκλησιαστικό έντυπο. Είναι ανοιχτό προς τις ιστορικές Εκκλησίες, όπως και προς τους Διαμαρτυρόμενους που προέρχονται από τις διάφορες αποχρώσεις της Διαμαρτύρησης. Γι’ αυτό στις σελίδες του έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς άρθρα Ορθοδόξων αρχιερέων και ιερέων, καθώς και κείμενα Καθολικών ιερωμένων και θεολόγων.

Ο ΑτΑ είναι ένα χριστιανικό, περιοδικό, που έχει στόχο να ικανοποιήσει τον θεολόγο, τον ερμηνευτή του Λόγου του Θεού, τον ιστορικό, τον ερευνητή της ευαγγελικής αλήθειας, εκείνον που πεινάει πνευματικά. Γι’ αυτό απευθύνεται όχι μόνο στον ποιμένα/ιερωμένο, αλλά και στον λαϊκό· στον άνδρα, στη γυναίκα, στον νέο, στον ηλικιωμένο· στον ευαγγελικό, αλλά και σ’ εκείνον που ανήκει σε άλλο δόγμα.

Ο ΑτΑ διοικείται από επιτροπή και όλοι όσοι  συνεργάζονται για την έκδοση του περιοδικού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Στην ιστοσελίδα της Ευαγγελικής Εκκλησίας Ελλάδας υπάρχει κάθε μήνα το μεγαλύτερο τμήμα της ύλης του περιοδικού.

 1,844 total views,  5 views today

Print Friendly, PDF & Email

Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος