Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΤΗΣ  ΣΤΗN  ΑΛΒΑΝΙΑ  ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΘΡΩΘΕΙ  ΩΣ  ΕΞΗΣ:

Α. Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Α:

Το πνευματικό – ιεραποστολικό έργο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας, έχει ως χώρο δράσεως και την Νότια Αλβανία. Η ιεραποστολή έχει ήδη ιδρύσει εκκλησία στους Αγίους Σαράντα αλλά και ομάδες σε άλλες πόλεις, μέλη των οποίων είναι κατά τη μεγάλη πλειοψηφία τους μουσουλμανικής καταγωγής, άτομα που δέχτηκαν τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα της ζωής τους και που λατρεύουν πλέον τον Τριαδικό Θεό. Αναλυτικά το έργο εξελίσσεται στους εξής τομείς:

 1. Ιδρυση Εκκλησίας στους Αγ. Σαράντα.
 2. Εργο στην ΝΔ Αλβανία (Δέλβινο, Αργυρόκαστρο, Λούκοβο, Ξαμίλια κλπ).
 3. Παιδικό έργο.
 4. Βοήθεια στη δημιουργία του Ευαγγελικού Συνδέσμου στην Αλβανία και την ένωση του με τον Ευρωπαϊκό Ευαγγελικό Σύνδεσμο.
 5. Ραδιοφωνικά Προγράμματα.

Β. Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Α:

Πρώτο μέλημα εκτός από το πνευματικό, της Επιτροπής Ιεραποστολών της ΕΕΕ, ήταν και είναι, η υλική ανακούφιση των πληθυσμών της περιοχής που ζουν πολλές φορές σε κατάσταση μεγάλης ανέχειας. Η κατάσταση ήδη είναι καλύτερη από την αρχική, όταν το δράμα των ανθρώπων, που έζησαν επί πολλές δεκαετίες σε συνθήκες μεγάλης στέρησης ήταν αβάστακτο. Ετσι η ιεραποστολή στα πλαίσια αυτής της βοηθείας έχει θέσει σε κίνηση τα εξής:

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ – Πάνω από 70 οικογένειες βρίσκονται σε αυτό το πρόγραμμα δεχόμενες βοήθεια σε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα σε μηνιαία βάση.
 2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ – Ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε άσχημες συνθήκες διαβίωσης χωρίς να έχουν κανέναν να τους βοηθήσει, βρίσκουν κάθε μήνα  βοήθεια υλική και πνευματική στην αγκαλιά της Εκκλησίας
 3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – Ξαφνικά συμβάντα χρήζουν άμεσης επέμβασης και βοήθειας. Φτωχές οικογένειες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως π.χ. το πέσιμο της σκεπής τους, μια διαλυμένη εξώπορτα, ο θάνατος και η κηδεία ενός μέλους της οικογενείας κλπ, και ζητούν την βοήθεια της Εκκλησίας, που είναι έτοιμη να τη δώσει στο όνομα του Κυρίου μας.
 4. ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ – Ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει για την έγκαιρη βοήθεια αρρώστων, από την παροχή φαρμάκων μέχρι την μεταφορά τους για νοσηλεία σε Νοσοκομεία της Ελλάδας.
 5. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στην πόλη των Αγ. Σαράντα – Υπό την αιγίδα των Τοπικών αρχών η Εκκλησία μας στους Αγ. Σαράντα οργάνωσε Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στην πόλη.
 6. ΘΕΡΙΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ –  κάθε χρόνο για 100 μικρά παιδιά
 7. ΘΕΡΙΝΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – κάθε χρόνο για Νέους
 8. ΘΕΡΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ  – από πέρυσι για Ζευγάρια
 9. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  ( ΑΠΟ  ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ) – Πέρυσι μαζί με τους Ολλανδούς αδελφούς, την Εκκλησία μας των Αγ. Σαράντα και πολλών φίλων και αδελφών από τις εκκλησίες μας στην Ελλάδα, κοιμήσαμε, θρέψαμε και περιθάλψαμε (με την βοήθεια του Συλλόγου Χριστιανών Γιατρών και Οδοντιάτρων), 4250 πρόσφυγες. Οταν τελικά οι πρόσφυγες γύρισαν πίσω, οι αδελφοί της Εκκλησίας των Αγ. Σαράντα με την δική μας υποστήριξη, άρχισαν να κάνουν ταξίδια  στο Κόσσοβο, για να συνεχίσει το έργο που άρχισε.

Γ. Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Σ Η

Πιστεύοντας πως στο μέλλον το έργο αυτό θα βρίσκεται σε Αλβανικά ικανά χέρια που θα μπορέσουν όχι μόνον να το κρατήσουν αλλά και να το αναπτύξουν, δώσαμε εξ’ αρχής  μεγάλη βαρύτητα στην βιβλική, θεολογική τους εκπαίδευση. Ετσι οργανώθηκαν και βρίσκονται σε λειτουργία τα εξής:

 1. Σεμινάρια  Θεολογικής αλλά και Πρακτικής Χριστιανικής Ζωής
 2. Συμμετοχή στο Πρόγραμμα του Κινητού Αλβανικού Βιβλικού Σχολείου
 3. Φοίτηση στο Ελληνικό  Βιβλικό  Σχολείο για μερικούς
 4. Με την συνεργασία Ολλανδών, ιδρύσαμε φέτος το δικό μας Βιβλικό Σχολείο. Θεολόγοι και άλλοι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό το πλαισιώνουν μέσα στο χρόνο.

Δ. Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Ι Α Κ Ο  Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Στο πλαίσιο του Ευαγγελισμού και της Στήριξης της Εκκλησίας και των Οικογενειών ξεκινήσαμε φέτος αυτό το πρόγραμμα. Η αρχή έγινε με την ίδρυση ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ στο κέντρο της πόλεως σε συνεργασία με τις Εκδόσεις “Ο ΛΟΓΟΣ”.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://mission.gec.gr

 1,154 total views,  1 views today

Print Friendly, PDF & Email

Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος