Η Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος δραστηριοποιείται στη διοργάνωση κατασκηνώσεων για παιδιά και οικογένειες εδώ και περίπου 80 χρόνια, καθώς αναγνωρίζει τη σημαντικότητα της διάδοσης του Λόγου του Θεού από την παιδική ηλικία, καθώς και την κρισιμότητα του ρόλου της οικογένειας ως πυρήνα της κοινωνίας.

Οι κατασκηνώσεις αυτές απευθύνονται σε οικογένειες και παιδιά  με σκοπό την πνευματική διάπλαση των παιδιών, μέσα από μαθήματα, συζητήσεις και ομιλίες αλλά και την ψυχαγωγία μέσω ομαδικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων. Υπεύθυνοι των δράσεων αυτών είναι έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη.

Το κατασκηνωτικό έργο της Ε.Ε.Ε.  κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς τα παιδιά μαθαίνουν τις αρχές και τις αλήθειες της Αγίας Γραφής, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν κοινωνική ευαισθησία και δεξιότητες.  Στην κατασκήνωση μαθαίνουν να αναπτύσσουν την αυτονομία τους, να είναι συνεπή, υπεύθυνα, να αναλαμβάνουν ευθύνες, αλλά και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες.   Ταυτόχρονα, αναπτύσσουν και την κοινωνικοποίησή τους καθώς μαθαίνουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως μέλη μιας ομάδας, να αναπτύσσουν σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη της, και να συμμορφώνονται με τους κανόνες της κατασκήνωσης.

Οι κατασκηνώσεις της Ε.Ε.Ε. φιλοξενούν δράσεις όλο το χρόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι οποίοι συνδυάζουν ένα ευχάριστο και αρμονικό περιβάλλον με άρτιες και ασφαλείς εγκαταστάσεις.  Οι εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν:

  • Την Κατασκήνωση στον Κάλαμο Αττικής, χωρητικότητας 200 παιδιών επιπλέον προσωπικού www.kalamos.gec.gr
  • Την Κατασκήνωση “Άργος Ζωδιάτης”  στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, χωρητικότητας 200 ατόμων  www.eeekataskinosi.gr
  • Την Κατασκήνωση “Χάρις” στη Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως, χωρητικότητας …………. ατόμων.

http://eeea.gec.gr/camp.php

 1,382 total views,  1 views today

Print Friendly, PDF & Email

Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος