Το περιοδικό «Αστήρ της Ανατολής» (ΑτΑ) αποτελεί το επίσημο όργανο της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.) και βρίσκεται υπό την ευθύνη της Γενικής της Συνόδου.

Ο ΑτΑ έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: είναι το μακροβιότερο έντυπο που εκδίδεται στην Ελλάδα. Η έκδοσή του ξεκίνησε το 1858 από τον Αιδ. Μιχαήλ Καλοποθάκη, ιδρυτή της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας. Από τότε εκδίδεται συνεχώς, με εξαίρεση την περίοδο 1886-1893, τα χρόνια των πολέμων (Βαλκανικών και Παγκοσμίων) και την αρχή της δικτατορίας το 1967. 

Αν και ο ΑτΑ είναι το επίσημο όργανο της Ε.Ε.Ε., ωστόσο δεν είναι ένα ενδοεκκλησιαστικό έντυπο. Είναι ανοιχτό προς τις ιστορικές εκκλησίες, όπως και προς την ευρύτερη Ευαγγελική κοινότητα. Γι’ αυτό στις σελίδες του έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς άρθρα Ορθοδόξων αρχιερέων, ιερέων και θεολόγων, καθώς και κείμενα Καθολικών ιερωμένων και θεολόγων.

Ο ΑτΑ είναι ένα χριστιανικό περιοδικό, που έχει στόχο να ικανοποιήσει τον θεολόγο, τον ερμηνευτή του Λόγου του Θεού, τον ιστορικό, τον ερευνητή της ευαγγελικής αλήθειας, εκείνον που πεινάει πνευματικά. Γι’ αυτό απευθύνεται όχι μόνο στον ποιμένα/ιερωμένο, αλλά και στον λαϊκό· στον άνδρα, στη γυναίκα, στον νέο, στον ηλικιωμένο· στον Ευαγγελικό, αλλά και σ’ εκείνον που ανήκει σε άλλη Ομολογία. 

Ο ΑτΑ διοικείται από επιτροπή, και όλοι όσοι συνεργάζονται για την έκδοση του περιοδικού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του περιοδικού, κάντε κλικ εδώ.

Loading